22 Kasım 2015 Pazar

Kanlı Hesaplaşma- Philip Margolin// Kitap Yorumu

Adı: Kanlı Hesaplaşma                         
Yazar: Philip Margolin
Orijinal adı: Gone, But Not Forgotten
Çevirmen: Deniz Rukiyye Sakallı
Yayın tarihi: 15/09/2015
Dil: Türkçe 
Sayfa sayısı: 416
Kapak: Sert kapak (Ciltli)
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Puanım: 3.5 Yıldız


ARKA KAPAK:

Portland karanlığa gömülmüştü. Zengin ve saygın adamların eşleri birer birer kayboluyordu. Bu kayıpları birbirine bağlayan yegane işaretse tek bir siyah gülle, üzerinde Gitti Ama Unutulmadı yazan nottu. Bu durum geçmişte ülkenin bir diğer ucunda yaşanan dehşetin yeniden ortaya çıkması anlamına geliyordu. Tıpkı o zaman olduğu gibi korku dolu günler yaşanacak, peşi sıra ölümler olacaktı.

Bir katilin gölgesi hayatını karartırken, savunma avukatı Betsy Tannenbaum bir kabusun içinde kapana kısılmıştı. Çok yakında soğuk, güçlü ve hilekar bir müvekkili savunmak için sahip olduğu her şeyi ve sevdiği herkesi tehlikeye atacaktı.
Bu adam bir kurban da olabilirdi bir cani de.


 BENİM YORUMUM:
 Kitabın her bir sayfasını çevirdiğimde aklım daha da karıştı. Kim nerede, kim kim, şu an kimin ağzından okuyorum... hepsi birbirine girmişti. İlerleyen sayfalarda bu durum düzeldi diyemem ama olayları öğrendiğim ve krakterlere alıştığım için ilk baştaki kadar karışık gelmedi. Bu tamamen benimle ilgili bir sıkıntı da olabilir oy üzden sizi yanıltmasın.
 Philip Margolin'in okuduğum ilk romanıydı ve büyük bir ihtimalle polisye kitaplarını bir daha okumayacağım. Polisiye sevmediğimden değil, çok severim zaten. Fakat ne yazıkki Philip Margolin'in Tess Gerritsen kadar başarılı yazdığını düşünmüyorum. Vahşi Adalet belki daha iyidir, bilemiyorum ama Kanlı Hesaplaşma çok mükemmel bir polisiye romanı değildi. 

 Kitabın konusu cidden çok ilgi çekiciydi. Katil, kusursuz cinayetler işliyordu ve ardından sadece siyaha boyanmış bir gül ile bir not kağıdına yazılmış 'Gitti, ama unutulmadı' notu bırakıyordu. Ne bir ceset, ne de bir boğuşma izi. Hiçbir şey olay yerinde bir cinayet işlendiğini belli etmiyordu. Bunun gibi kusursuz cinayetler bana nedense Jack the Ripper'ı yani Karındeşen Jack'i anımsatıyor. Kendisi de tarihteki favori kişilerimden biridir, Kanlı Kontes ile beraber...

Yorumumu özetlemek gerekirse; ahım şahım bir kitap değildi, okumazsanız çok bir şey kaçırmazsınız. Fakat daha Tess Gerritsen'ın romanlarını okumadıysanız size kesinlikle öneriyorum çünkü Tess'in polisiye romanlarından sonra hiçbir polisiye onunkiler kadar zevk vermiyor.

Kitabı internetten ucuz fiyata almak için tıklayınız.
(Sizin için gerçekten araştırıp en ucuz fiyatı buldum. Bu gönderiyi 22 Kasım tarihinde yayınladığımdan dolayı fiyat değişmiş olabilir. Şu anki fiyat 15,50TL.)