27 Şubat 2015 Cuma

Meleğin Düşüşü, Kıyamet Sonrası İncelemesi

Hepinize yeniden merhaba! tekrar sizlerle beraberim. Dün Kıyamet Sonrası'nı bitirdim ve instagram'da birşeyler paylaşmayı düşündüm. Sonra da neden onun hakkında bir inceleme yazmıyorum ki dedim ve işte şuan yazıyorum.

Öcelikle ben Meleğin Düşüşü'nün arkasını okuyarak kitapla alakasız bir sonuç çıkarmışım. Benim anladığım şey ile serinin konusunun alakası bile yok. En fazla bu kadar aptal olunur heralde.

-SPOİLER İÇEREBİLİR-

Ben kitabı kız kardeşi kaçırılmış çaresiz bir genç kızın düşmüş bir meleğe aşık olmasının hikayesi olarak nitelendirmiştim fakat bunun yerine, sakat kız kardeşi kaçırılmış cılız görüntüsüne rağmen hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak çok güçlü bir kız ile kanatları kesilmiş ve o kanatları geri almak için herşeyi yapabilecek olan bir baş meleğin hikayesini anlatıyormuş.

Kitap da pek aşk olduğu söylenemez. En azında tutkulu aşk olduğu. Yani ben kitabın anlattığı aşkı ilk kitabın sonunda anladım ki karekterlerde kitabın sonunda gösterdi. Buna rağmen kitap acayip derece de harika ve sürükleyiciydi. Seriye resmen aşık oldum ve tabii ki baş karekterimiz olan Raffe'yi unutmamak gerek.

Penryn tam örnek alınacak ve özenilecek bir kadın. O herşeyi ile mükemmel. Hem savaşçı bir ruhu var, önüne çıkan herkesi ve herşeyi öldürebilir, hem de harika bir yüreği var, annesinin deliliklerine ve saçmalıklarına rağmen onu hala seviyor ve koruyor. Bencil sayılmaz fakat bildiğimiz çoğu karekter gibi kendisi yerine herkesi düşünen bir aptal değil. Ben nedense sürekleri başkalarını düşünen kendine değer vermeyen karekterlerden nefret ediyorum. Sizi bilemem.

Ayrıca kitapta tutkulu bir aşk olmamasına rağmen kendinizi bir anda Raffe'ye karşı bir çekimin içinde buluyorsunuz ve nedeni ne hiç bir fikrim yok. Sanırım Penryn'e olan da buydu.

Seri aslında Penryn'in küçük kız kardeşini kurtarmasının hikayesini anlatıyor diğer şeyler de karşısına çıkan engeller. Bence. Yani kızın öyle bir annesi var ki bazen keşke benim de annem böyle olsa diyorsun bazen de o kadını öldürmek istiyorsun.

Serinin aslında üçüncü kitabı da var ama Dex Yayınları daha çevirmedi. Ne zaman çevirecekelerini de bilmiyorum. Eğer biliyorsanız lütfen yorum bırakın.

Şuan Blackstone serisi Senin İçin'i okuyorum. Önümüzde ki hafta sınav haftam ne zaman biter bilemiyorum ama kitap acayip sarıyor. İlk kitabına bu sabah başladım ve bitti.

Lütfen yorum yapmayı ve bloğumu takip etmeyi unutmayın. :)

Orijinal isimleri; Meleğin Düşüşü: Angelfall, Kıyamet Sonrası: World After

Serinin kitapları sırasıyla:
Meleğin Düşüşü
Kıyamet Sonrası

Bana ulaşmak için;
instagram: @bookworm_elif
twitter: @elliesalvatore1