20 Haziran 2015 Cumartesi

The 100- Kass Morgan// Kitap Yorumu




Kitabın adı: The 100

Yazarı: Kass Morgan

Türü: Bilim kurgu

Dili: İngilizce

Puanım: 4/5



Kısaca konusundan bahsedeyim; 100 yıl sonrasında bahsediyor kitap. Bizler zamanında Dünya üzerindeki yaşamı radyasyonla yok etmişiz ve bazı şanslı insanlar uzaya kaçmışlar. Uzay istasyonlarını birleştirmişler ve ona Arcadia adını vermişler. Oksijen kısıtlı olduğundan dolayı buradaki suçlar çok önemli. Eğer 18 yaşından büyükseniz suçunuz ne olursa olsun öldürülüyorsunuz. Yani uzaya atılıyorsunuz. Eğer 18 yaşından küçük iseniz hücrelere tıkılıyorsunuz ve 18 yaşınıza bastığınız anda uzaya atılıyorsunuz. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı her ailede sadece bir çocuk olabilir yani kimsenin kardeşi olmamalı.

Oksijen artık yetmediğinden dolayı hücredeki 100 çocuk suçluyu Dünya'ya gönderme kararı alınıyor fakat bir tanesi kaçmayı başarıyor.

Dünya'ya inen 99 suçlu radyasyondan etkilenmiyor fakat radyasyondan çok daha büyük problemleri var.

Öncelikle kitabın diziden farklı olduğunu söylemek istiyorum. Yukarıya yazdığım konu her ne kadar çok benzese de bundan daha fazlası var kitapta. 

Uzay gemisinden kaçmayı başaran kişi, Glass, sayesinde yazar bizi uzaydaki olaylara da bağlamış. Onu olaya hiç katmasaydı kitabın sıkıcı bir hal alacağını düşünüyorum. Sürekli Dünya sıkardı. Glass sayesinde Arcadia'da neler olup bittiğini de öğrendik en azından.

Ben kitabı orijinal hali ile okudum ama seviyesi Intermediate'ten düşük olanlara önermiyorum, anlamazsınız. Biraz sözlük yardımı ile Intermediate, Upper-intermediate çok rahat okur. Yeni bende öyle oldu. Ama seviyeniz daha düşükse ve yine de ingilizce bir kitap okumak istiyorsanız size en iyi Penguin Readers'ın klasik romanları olur. Hani o seviye seviye olanlardan ama illa roman okumak istiyorsanız Fangirl veya John Green kitaplarına bakabilirsiniz onlar biraz daha kolay seviyede.

Ben kitabı diziden daha çok sevdim çünkü kitapta diziden beklediklerim gerçekleşti. En azından birisi. Ama her koşulda kitap en iyisidir :D.

Benim kitaptaki favori karakterim Bellamy oldu. Kitap okurken bi anda uzaktaki bir noktaya dalıp ''Ahh şimdi şöyle olsa n güzel olurdu...'' diye düşünürüz ya, ben ne zaman Bellamy için öyle düşünsem bu bir sonraki sayfa da gerçekleşti. Bellamy değer verdiği insanlar için fazla korumacı. Ben onun bu özelliğine bayılıyorum. Octavia'yı ne pahasına olursa olsun koruması bence mükemmel bir şey. Aynı ilgiyi Clarke'a da göstermesi daha da mükemmel. Ayrıca çok yakışıklı, seksi ve de kaslı. Kısacası benim mükemmel erkeğim Bellamy Blake.

Dizide olup da kitapta olmayan bir sürü karakterin eksikliğini hissettim ne yazık ki. Mesela Monty ve Jasper. O ikisi beni hep güldürmüştü ve olsalardı kitaba neşe katarlardı en azından. Her ne kadar nefret etsem de Finn'in de eksikliğini hissettim. Bellamy'nin Clarke açısından bir rakibe ihtiyacı var bence Wells yetersiz kalıyor. Bir aşk üçgeni güzel giderdi...


                                                                                 






Diriliş- Tess Gerritsen// Kitap Yorumu



                                             Diriliş yorum videosu için tıklamanız yeterli:)