26 Ocak 2015 Pazartesi

MELEZ SÖZLEŞMELERİ - JENNIFER LYNN ARMENTROUT

Merhabalar!
Neredeyse Şubat ayına gireceğiz fakat ben yeni yazıyorum. Bunun için hepinizden özür dilerim. Blog yazmak bir sorumluluk fakat ben bu sorumluluğu 1 aydır yerine getirmiyorum. Tabii ki 1 ayda da bayağı kitap okudum :))

Şuan da Jennifer L. Armentrout'un Melez Sözleşmeleri Serisi'nden 5. kitap olan Avcı'yı okuyorum.

Seri tek kelime ile harika. Başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz, o derece. İlk başta Seth'in büyüsüne kapılmıştım çünkü o 'harika'. 3. kitapta anlaşılıyor ki Seth sahtekardan başka bir şey değil! O anda ondan nefret etmeye başladım. Açıkçası bana bir arkadaşım spoiler vermişti Seth hakkında. O günden beri Seth'ten nefret ediyorum. Aslında yeni Seth'ten nefret ediyorum. Kitabı okurken anlayacağınız üzere  Seth 3. kitapta biderndire değişiyor. Yani ilk iki kitap ta harika bir karekter, resmen aşık oluyorsunuz fakat 3. kitapta bütün yaptıklarının daha fazla güç için olduğu anlaşılıyor. Zaten Ana karekter Alexandria'mızın hayatının aşkı Seth değil, en başından beri Aiden St. Delphi. Kitapta ne yazık ki Seth'in soyadından bahsedilmiyor yani Seth'in bayan versiyonu olamıyoruz :-(

Bazıları kitabın Yunan Mitolojisi hakkında olduğunu söylemiş. ben öyle düşünmüyorum çünkü kitabın asıl konusu onlar değil. Yani kitaptaki erkek ana karekter Aiden yarı tanrı ile insan melezi (safkan), Alex ise safkanların melezi. Mitolojik unsurlar bu kadar diyebiliriz. Arada da Tanrılardan bahsediliyor ama kesinlikle Percy Jackson ve Olimposlular kadar mitolojik değil.

Arkadaşıma bir arkadaşı serinin çok sıkıcı olduğunu ve berbat olduğunu söylemiş. Oysaki sadece ilk kitabın ilk iki sayfasını okumuş. Aramızda umarım böyle salaklar yoktur. Bir kitabı bitirmeden yargılayamazsın. Bir yazarı da kitap yazmadan yargılayamazsın. Kural budur!

Serinin kitapları (sırasıyla): Melez - Safkan - Tanrı - Apollyon - Avcı
http://instagram.com/p/yUis43nile/

kişisel instagram hesabım: @eliifarikan
Kitaplarla ilgili instagram hesabım : @bookworm_elif